logo
Универзитет у Београду
Фармацеутски факултет

Завршни радови

Подаци за ментора: Брижита Ђорђевић

Називе теме Студент Врста студијa Датум одбране
1 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка инсулинске резистенције Тијана Станојевић интегрисане академске студије 2025-06-27
2 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка дијабетес мелитуса тип 2 Светлана Јелић основне студије 2025-06-17
3 Исхрана старијих особа Алмаса Хoџић интегрисане академске студије 2025-06-17
4 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка метаболичког синдрома и масне јетре Сања Којић интегрисане академске студије 2025-06-13
5 Додаци исхрани са каротеноидима на тржишту Републике Србије Тамара Милошевић Мастер академске студије 2024-09-30
6 Нутритивни значај витамина А Невена Милошевић интегрисане академске студије 2024-09-30
7 Дијетарне интервенције у промоцији здравља коже Миљана Милутиновић интегрисане академске студије 2024-09-23
8 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка хроничних незаразних болести Јована Макић интегрисане академске студије 2024-06-12
9 Утицај исхране на настанак инсулинске резистенције Невена Љушић интегрисане академске студије 2023-09-30
10 Нутритивни значај магнезијума Марија Тихић интегрисане академске студије 2023-09-28
11 Карактеристике исхране особа које се рекреативно баве спортом Николина Магазин интегрисане академске студије 2023-09-13
12 Дијететски суплементи са антиоксидансима намењени физички активним особама Милан Стевић интегрисане академске студије 2023-08-15
13 Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативна активност тропа грожђа Александар Кнежевић интегрисане академске студије 2023-06-23
14 Нутритивни значај витамина Д Јелена Славић основне студије 2023-04-05
15 Утицај исхране на синдром полицистичних јајника Љубица Глушац интегрисане академске студије 2023-02-27
16 Дијететски суплементи у промоцији коштано - зглобног система Тамара Милошевић интегрисане академске студије 2023-02-24
17 Позитивни ефекти корисних бактерија у промоцији здравља Душан Жерајић интегрисане академске студије 2023-02-14
18 Значај исхране за имунски систем Теодора Велимировић интегрисане академске студије 2022-12-28
19 Липосолубилни витамини Милица Трајковић интегрисане академске студије 2022-11-30
20 Улога и значај пребиотика у исхрани Ивана Станисављевић интегрисане академске студије 2022-11-24
21 Одређивање укупне миграције у водени раствор симулатора хране применом потпуног потапања Душан Трендафилоски интегрисане академске студије 2022-11-18
22 Исхрана спортиста у периоду опоравка Јања Елез интегрисане академске студије 2022-09-30
23 Значај витамина Д код физички активних особа Катарина Васић интегрисане академске студије 2022-09-30
24 Значај исхране у превенцији метаболичког синдрома Јелена Дабовић интегрисане академске студије 2022-09-30
25 Одређивање параметара процене статуса јетре и статуса гвожђа код физички активних мушких особа Неда Тривић интегрисане академске студије 2022-09-15
26 Предности и ограничења дијетарних интервенција Ирина Рабреновић интегрисане академске студије 2022-06-27
27 Одређивање целулозе у комерцијалним узорцима семенки за људску употребу Јован Павловић интегрисане академске студије 2022-04-08
28 Улоге кверцетина у организму и заступљеност суплемената са кверцетином на тржишту Србије Виолета Аћимовић интегрисане академске студије 2022-02-04
29 Анализа нутритивног уноса жена у репродуктивном добу које су на редукционим дијетама Марина Зец интегрисане академске студије 2021-09-02
30 Утицај краткорочне суплементације магнезијум - оксидом на статус магнезијума Анђела Николић интегрисане академске студије 2021-06-16
31 Опште особине хидросолубилних витамина Ања Цвијетић интегрисане академске студије 2020-12-30
32 Правилна исхрана у промоцији имунског система Оља Ћук основне студије 2020-12-02
33 Значај исхране у промоцији имуног система Милица Луковић интегрисане академске студије 2020-09-30
34 Хемијске и нутритивне карактеристике липосолубилних витамина Ивана Малишић интегрисане академске студије 2020-09-29
35 Одређивање садржаја магнезијума у дијететским суплементима атомском апсорпционом спектроскопијом Тамара Чепић интегрисане академске студије 2020-09-29
36 Значај правилне исхране и суплементације код младих спортисткиња Ана Миловановић интегрисане академске студије 2020-09-25
37 Нутритивне карактеристике и биолошки активна једињења тропа цвекле Марија Лончар интегрисане академске студије 2020-09-11
38 Дефицити енергетског уноса и нутријената Алекса Манчић интегрисане академске студије 2020-08-06
39 Хемијске и нутритивне карактеристике интензивних заслађивача Милан Томић основне студије 2020-07-20
40 Дијетарне интервенције у смањењу ризика хроничних незаразних болести Никола Јаковљевић интегрисане академске студије 2020-06-26
41 Карактеристике исхране спортиста и рекреативаца Ивана Ђурђевић интегрисане академске студије 2020-06-26
42 Нутритивни дефицит витамина Б12 Наташа Ракита основне студије 2020-06-19
43 Полифенолни састав и антиоксидативна својства воћних вина и њихов утицај на ензимске системе in vitro Урош Чакар докторске академске студије 2020-06-13
44 Одређивање површински активних материја у предметима опште употребе Ана Ћирковић интегрисане академске студије 2020-06-11
45 Промена концепта здраве исхране у складу са захтевима за одрживу производњу Јована Марковић интегрисане академске студије 2019-09-30
46 Испитивање нутритивних карактеристика и здравствене исправности узорака погаче голице Милена Тодоровић интегрисане академске студије 2019-09-30
47 Дијетарне интервенције код жена са синдроном полицистичних јајника Милица Ранковић интегрисане академске студије 2019-09-30
48 Значај и потребе уноса протеина у исхрани физички активних особа Јелена Милосављевић интегрисане академске студије 2019-09-25
49 Трудноћа и лактација-нутритивне потребе и улога дијететских суплемената Милица Васиљевић интегрисане академске студије 2019-09-03
50 Нутритивни значај растворних дијетних влакана у исхрани Маријана Димитријевић интегрисане академске студије 2019-08-08
51 Садржај и активност антиоксидативних једињења у воћу и поврћу Исидора Илић интегрисане академске студије 2019-07-12
52 Супстанце које ометају ендокрину функцију као контаминанти у храни Ана Млађеновић интегрисане академске студије 2019-07-11
53 Биолошки активне компоненте хране у промоцији здравља кардиоваскуларног система Катарина Видић основне студије 2019-05-27
54 Гојазност код деце и малнутриција - значај дијетарних интервенција Игор Лаић интегрисане академске студије 2019-04-15
55 Поједини режими исхране у терапији гојазности Војин Поповић интегрисане академске студије 2018-11-09
56 Дијетарне препоруке у земљама Европе - сличности и разлике Јована Василић интегрисане академске студије 2018-11-05
57 Дијететски суплементи у редукцији телесне масе Тијана Мијатовић основне студије 2018-10-02
58 Дијетарне интервенције у превенцији кардиоваскуларних болести Дуња Миленковић интегрисане академске студије 2018-07-10
59 Правилна исхрана у периоду повећане физичке активности Јована Јовановић интегрисане академске студије 2018-04-20
60 Одређивање садржаја токоферола у биљним уљима као параметра квалитета Милица Басић интегрисане академске студије 2018-01-30
61 Утицај физичке активности на нутритивни статус Јелена Медојевић интегрисане академске студије 2017-09-28
62 Значај витамина Д код физички активних особа Јована Медојевић интегрисане академске студије 2017-09-28
63 Дијететски суплементи у превенцији дијабетес мелитуса тип II Тамара Неговановић интегрисане академске студије 2017-09-26
64 Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативне активности у узорцима какао праха са домаћег тржишта Марија Милојевић интегрисане академске студије 2017-09-01
65 Утицај суплементације сојем Lactobacillus helveticus L10 на маркере имунолошког и оксидативног статуса врхунских спортиста Danica Michaličkova докторске академске студије 2017-06-14
66 Одређивање садржаја теобромина у какао производима Јована Јовановић интегрисане академске студије 2017-05-18
67 Опште карактеристике липосолубилних витамина Драгана Видаковић интегрисане академске студије 2017-05-04
68 Правилна исхрана у превенцији Diabetes mellitusa тип 2 Александар Гајић интегрисане академске студије 2017-02-28
69 Утицај оралне примене Lactobacillus rhamnosus LA68 i Lactobacillus plantarum WCFS1 на имунолошке и метаболичке параметре мишева у условима експериментално индуковане неалкохолне масне јетре Невена Ивановић докторске академске студије 2016-09-30
70 Улога масти у исхрани спортиста Милан Маргетић интегрисане академске студије 2016-09-30
71 Улога исхране у Паркинсоновој болести Јелена Јовановић интегрисане академске студије 2016-09-29
72 Употреба ергогених средстава у популацији спортиста Драгица Матић интегрисане академске студије 2016-09-29
73 Заступљеност физичке активности у студентској популацији Драгана Рафаиловић интегрисане академске студије 2016-09-07
74 Значај и примена кетогене дијете Марија Арсеновић интегрисане академске студије 2016-09-07
75 Правилна исхрана у превенцији обољења доњих партија гастроинтестиналног тракта Наташа Ћук интегрисане академске студије 2016-08-26
76 Правилна исхрана код жена у менопаузи Наташа Јовановић интегрисане академске студије 2016-03-16
77 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка малигних болести Јелена Селаковић интегрисане академске студије 2016-02-02
78 Утицај суплементације пробиотиком Lactobacillus helveticus L10 на промоцију здравља имунског система код врхунских спортиста Бојан Брезавшчек интегрисане академске студије 2016-02-02
79 Дијететски суплементи са ензимима у промоцији здравља дигестивног система Даница Недовић основне студије 2016-01-14
80 Актуелне дијетарне препоруке за превенцију кардиоваскуларних обољења Јелена Петронијевић интегрисане академске студије 2015-11-30
81 Дијетарне интервенције код неуродегенеративних обољења Неда Томић интегрисане академске студије 2015-10-08
82 Значај примене пробиотских микроорганизама у педијатријској популацији Марија Илић интегрисане академске студије 2015-09-28
83 Одређивање садржаја укупних полифенола у антиоксидативне активности у одабраним врстама зеленог лиснатог поврћа Ивана Ташковић интегрисане академске студије 2015-06-12
84 Медицинска нутритивна терапија поремећеја исхране Неда Станчић основне студије 2015-03-20
85 Антиоксидативне особине одабраних врста зеленог лиснатог поврћа Милица Танасковић интегрисане академске студије 2015-03-06
86 Потребе за уносом макронутријената код физички активних особа Небојша Јаковљевић основне студије 2015-03-02
87 Оптимална исхрана адолесцената Јована Станојевић интегрисане академске студије 2014-11-14
88 Дијетарне интервенције у превенцији метаболичког синдрома Александра Лаковић интегрисане академске студије 2014-11-06
89 Карактеристике исхране старије популације Душица Трифуновић интегрисане академске студије 2014-10-06
90 Значај исхране код особа оболелих од Паркинсонове болести Јелена Лекић интегрисане академске студије 2014-10-01
91 Испитивање утицаја укупних дијетних влакана и резистентног скроба на смањење фактора ризика за појаву дијабетес мелитуса типа 2 код гојазних пацијената са поремећеном гликорегулацијом Маргарита Додевска докторске академске студије 2014-09-30
92 Значај пробиотика у спортској исхрани Невена Драшковић интегрисане академске студије 2014-09-29
93 Утицај суплементације алфа-липонском киселином на параметре оксидативног стреса и антиоксидативне заштите код оболелих од схизофреније Бојана Видовић докторске академске студије 2014-07-19
94 Нежељене реакције на храну Урош Ерац интегрисане академске студије 2014-07-10
95 Значај оптималног уноса протеина код спортиста и опште популације Драгана Пантовић интегрисане академске студије 2014-07-08
96 Нутритивни значај пробиотских микроорганизама Анђелка Гајовић основне студије 2014-04-24
97 Значај оптималне исхране у превенцији малигних болести Марко Деспотовић интегрисане академске студије 2014-02-26
98 Значај Медитеранске дијете у промоцији здравља кардиоваскуларног система Милица Филиповић основне студије 2014-02-18
99 Анкета о навикама у исхрани трудница на територији града Београда Милица Ђорђевић основне студије 2013-12-25
100 Значај исхране код пацијената са психијатријским поремећајима Кристина Колачек интегрисане академске студије 2013-10-28
101 Значај исхране код особа оболелих од епилепсије Срђан Муњиза интегрисане академске студије 2013-10-28
102 Значај и потребе за уносом витамина и минерала код деце предшколског и млађег школског узраста Огњен Тодоровић основне студије 2013-09-30
103 Правилна исхрана у промоцији здравља горњих партија GIT-a Олга Ђурић основне студије 2013-07-12
104 Ризици суплементације у спорту Новица Крагујевић основне студије 2013-06-14
105 Оптимална исхрана у спортској активности Владан Томовић интегрисане академске студије 2013-05-27
106 Значај оптималне исхране у превенцији дислипидемија Ана Миланковић интегрисане академске студије 2013-05-15
107 Утицај термичког третмана на поједине минералне материје Јелена Лазовић основне студије 2013-04-26
108 Утицај термичког третмана на садржај витамина Ц у намирницама Невена Јуруковић основне студије 2013-04-12
109 Значај јода у исхрани Александра Дамњановић интегрисане академске студије 2013-04-08
110 Медицинска нутритивна терапија у превенцији диабетес меллитуса типа 2 Милош Радуновић интегрисане академске студије 2013-04-03
111 Методе испитивања квалитета меда Милена Миленковић интегрисане академске студије 2013-03-29
112 Хемијска анализа састава пекарских производа Јасмина Урошевић основне студије 2013-02-27
113 Биолошки активна једињења са дермопротективним деловањем Марија Николић основне студије 2012-12-21
114 Утицај суплементације астаксантином на ниво маркера оксидативног стреса и ниво секреторног IgA у саливи код младих фудбалера Ивана Баралић докторске академске студије 2012-12-18
115 Испитивање дијетарних навика трудница у Алексиначком региону Бојана Живадиновић основне студије 2012-11-08
116 Исхрана у одржавању здравља гастроинтестиналног тракта Јована Стошић интегрисане академске студије 2012-10-03
117 Основни принципи парентералне исхране Снежана Славнић интегрисане академске студије 2012-10-02
118 Правилна исхрана бубрежних болесника Ана Ракић интегрисане академске студије 2012-10-02
119 Оптималан унос микронутријената у исхрани спортиста Предраг Тодоровић интегрисане академске студије 2012-04-25
120 Значај оптималног уноса појединих микронутријената у трудноћи Ивана Михајловић основне студије 2012-04-02
121 Оптимална суплементација у спортовима снаге Вук Миљковић интегрисане академске студије 2012-02-24
122 Дијетарне интервенције у превенцији гојазности Ана Вукашиновић основне студије 2011-12-19
123 Нутритивни значај витамина К Јелена Мичета основне студије 2011-12-05
124 Дијетарне интервенције у превенцији дијабетеса Марина Благојевић основне студије 2011-12-02
125 Значај суплемената у оптималној спортској исхрани Ђорђе Ђорђић интегрисане академске студије 2011-10-13
126 Анализа садржаја полифенола у језграстом воћу Софија Станковић основне студије 2011-09-13
127 Утицај термичког третмана на садржај поједине фракције хемицелулозе у производима од воћа Катарина Петровић интегрисане академске студије 2011-09-09
128 Одређивање садржаја хистамина у узорцима рибе Ивана Бојанић основне студије 2011-07-04
129 Карактеристике исхране спортиста током тренинга Јована Дилбер основне студије 2011-06-21
130 Карактеристике суплементације током периода опоравка спортиста Јована Вукеља основне студије 2011-04-28
131 Карактеристике исхране и суплементације клупских спортиста Стеван Милосављевић основне студије 2011-04-26
132 Дијетарни антиоксиданс астаксантин у промоцији здравља Ивана Миленковић основне студије 2011-04-06
133 Анализа квалитета меда у комерцијалној производњи Ана Ђуровић основне студије 2011-04-04
134 Биофлавоноиди као фитонутријенти Ана Младеновић основне студије 2011-03-23
135 Улога хране и дијететских производа у смањењу ризика од анемије Милка Петровић основне студије 2011-03-22
136 Улога и значај алфа - липонске киселине као дијетарног антиоксиданса Наташа Алексић основне студије 2010-12-27
137 Одрђивање антиоксидативне активности вина региона Србије Урош Чакар основне студије 2010-12-17
138 Оправданост употребе дијететских суплемената у популацији спортиста Андреј Стојановић основне студије 2010-11-12
139 Ензимско одређивање бета - глукана у производима од житарица Аница Ранковић основне студије 2010-10-28
140 Нутритивни значај витамина Д Светлана Симић основне студије 2010-09-24
141 Астаксантин - нови дијетарни антиоксиданс Милена Виторовић основне студије 2010-07-09
142 Улога и значај цинка у исхрани Олина Дудашова основне студије 2010-07-05
143 Учесталост коришћења дијететских суплемената са протеинима и амино киселинама у исхрани спортиста Небојша Шимбовски основне студије 2010-02-19
144 Улога антиоксидативних витамина у очувању здравља Марија Петровић основне студије 2010-02-17
145 Значај дијетарних интервенција у циљу смањења фактора ризика од кардиоваскуларних болести Сенка Хаџибеговић основне студије 2010-02-02
146 Улога и значај фолне киселине у исхрани Бранкица Љубисављевић основне студије 2009-12-25
147 Дијететски суплементи намењени очувању здравља коже Јелена Војиновић основне студије 2009-12-24
148 Значај и улога минералних антиоксиданаса у промоцији здравља Милица Адамовић основне студије 2009-10-01
149 Витамини и минерали као есенцијални микронутријенти Марија Радаковић основне студије 2009-09-30
150 Одређивање параметара нутритивне вредности и биолошке активности печурака Александра Буха основне студије 2009-09-23
151 Улога нутритивних антиоксиданаса код неуродегенеративних болести Драган Харангозо основне студије 2009-07-13