logo
Универзитет у Београду
Фармацеутски факултет

Завршни радови

Подаци за ментора: Бојана Видовић

Називе теме Студент Врста студијa Датум одбране
1 Нутритивни аспекти епилепсије Александра Марковић интегрисане академске студије 2024-11-15
2 Кверцетин: дијетарни извори, биорасположивост и здравствени ефекти Дејана Паровић интегрисане академске студије 2024-10-17
3 Анализа садржаја глутена у намирницама Наташа Богојевић интегрисане академске студије 2024-09-27
4 Нутритивни и здравствени значај конзумирања меда Катарина Марковић интегрисане академске студије 2024-09-27
5 Дијететски производи са селеном на домаћем тржишту Неда Петрић интегрисане академске студије 2024-05-23
6 Дијетарни извори и значај адекватног уноса селена за функцију штитасте жлезде Соња Бабић интегрисане академске студије 2024-05-23
7 Карактеристике састава додатака исхрани за одојчад и малу децу на тржишту Србије Милица Станковић интегрисане академске студије 2024-04-12
8 Значај правилне исхране у превенцији анемија Јована Филиповић интегрисане академске студије 2024-04-04
9 Најчешћи контаминанти у додацима исхрани Угљеша Аћимовић интегрисане академске студије 2024-03-29
10 Антиоксидативна активност споредних производа прераде плодова Lycium barbarum L. (Solanaceae) Сандра Тодоровић интегрисане академске студије 2023-12-29
11 Нутритивни аспекти хроничних болести бубрега Јована Арсић интегрисане академске студије 2023-10-31
12 Хидролизати колагена као активни састојци додатака исхрани Милена Франовић интегрисане академске студије 2023-10-27
13 Значај правилне исхране у превенцији кардиометаболичких болести Катарина Поповић интегрисане академске студије 2023-09-08
14 Карактеристике састава дијететских производа за надокнаду гвожђа на домаћем тржишту Магдалена Мијовић интегрисане академске студије 2023-09-01
15 Исхрана и суплементација у превенцији остеопорозе Настасија Миљковић интегрисане академске студије 2023-08-18
16 Анализа садржаја биоактивних једињења и антиоксидативне активности плодова Lycium ruthenicum Мurr. (Solanaceae) Софија Стојановић интегрисане академске студије 2023-07-14
17 Дијетарни извори и биорасположивост каротеноида Наталија Матејић интегрисане академске студије 2023-04-11
18 Здравствени ефекти каротеноида Оливера Матејић интегрисане академске студије 2023-04-11
19 Анализа садржаја кофеина у комерцијалним производима од семена кафе Филип Марковић интегрисане академске студије 2023-04-10
20 Антиоксидативна својства комбинација екстраката различитих гљива Ана Симеуновић интегрисане академске студије 2023-02-23
21 Карактеристике састава дијететских суплемената за труднице на тржишту Србије Милица Дамњановић интегрисане академске студије 2023-01-25
22 Глукозинолати: биорасположивост и здравствени ефекти Ана Савић интегрисане академске студије 2023-01-23
23 Значај и препоруке за унос воде за пиће Марија Крстић интегрисане академске студије 2022-12-09
24 Дијететски суплементи у регулацији телесне масе: истине и заблуде Ивана Милованчевић интегрисане академске студије 2022-11-22
25 Улога и значај протеина биљног порекла у исхрани Лазар Николић интегрисане академске студије 2022-09-26
26 Здравствени ефекти конзумирања ферментисаних намирница Кристина Ребић интегрисане академске студије 2022-09-26
27 Преосетљивост на храну Слађана Стаменковић интегрисане академске студије 2022-09-26
28 Значај правилне исхране и суплементације код поремећаја расположења Марија Михајловић интегрисане академске студије 2022-09-15
29 Одређивање садржаја дијетних влакана у јестивим гајеним и самониклим печуркама Јелена Михаљчић интегрисане академске студије 2022-04-21
30 Анализа квалитета одабраних јестивих нерафинисаних биљних уља Тијана Јовановић интегрисане академске студије 2022-04-08
31 Нутритивни и здравствени значај конзумирања повртарских биљака из фамилије Brassicaceae Александра Кршљановић интегрисане академске студије 2022-04-04
32 In vitro испитивање биолошке активности екстраката плода трњине, Prunus spinosa L. (Rosaceae) Марија Бренеселовић интегрисане академске студије 2022-02-28
33 Ефикасност дијетарних интервенција у превенцији и лечењу хипертензије: докази и препоруке Јована Стефановић интегрисане академске студије 2022-02-11
34 Испитивање садржаја биоактивних једињења и антиоксидативне активности плода трњине Ивана Мојић интегрисане академске студије 2022-01-17
35 Мед и други пчелињи производи као функционална храна Никола Благојевић интегрисане академске студије 2021-11-30
36 Значај правилне исхране у превенцији типа 2 дијабетеса Стефана Ђоковић интегрисане академске студије 2021-11-17
37 Нутритивни аспекти астме Невена Вишњић интегрисане академске студије 2021-09-30
38 Ризици употребе дијететских суплемената у популацији спортиста Милица Кусић интегрисане академске студије 2021-09-30
39 Антиоксидативна својства екстраката из споредних производа прераде гоџи плода Стефан Живковић интегрисане академске студије 2021-09-30
40 Ефикасност и безбедност суплементације глутамином код спортиста Илија Благојевић интегрисане академске студије 2021-09-17
41 Дијететски суплементи намењени особама са дијабетесом Дијана Базић интегрисане академске студије 2021-07-26
42 Формуле за одојчад Николета Стојановска интегрисане академске студије 2021-06-02
43 Преглед метода за одређивање антиоксидативног потенцијала намирница Сузана Стојковић интегрисане академске студије 2021-05-27
44 Нутритивни аспекти депресивних поремећаја Кристина Ковачевић интегрисане академске студије 2021-03-12
45 Основни принципи хроно исхране Валентина Живадиновић интегрисане академске студије 2021-03-02
46 Нутритивне карактеристике и биолошки активни састојци гљива Симонида Тошић интегрисане академске студије 2021-02-05
47 Исхрана и суплементација у превенцији и терапији дислипидемија Катарина Цикуша интегрисане академске студије 2020-12-30
48 Нутритивне препоруке у превенцији малигних болести Катарина Вуковић интегрисане академске студије 2020-12-07
49 Антиоксидативна активност комерцијалних и свеже цеђених воћних сокова Александра Поповић интегрисане академске студије 2020-11-24
50 Медицинска нутритивна терапија метаболичког синдрома Марија Шевић интегрисане академске студије 2020-11-16
51 Процена уноса кофеина у студентској популацији Анђела Бакић интегрисане академске студије 2020-10-19
52 Учесталост конзумирања производа са кофеином у студентској популацији Милица Бондеровић интегрисане академске студије 2020-10-19
53 Нутритивни и здравствени значај конзумирања бобичастог воћа Милена Перовић интегрисане академске студије 2020-09-30
54 Утицај лекова на статус микронутријената Ана Турањанин интегрисане академске студије 2020-09-30
55 Фактори који утичу на статус фолата у организму Милица Мијаиловић интегрисане академске студије 2020-09-15
56 Извори биоактивних пептида у исхрани Марија Арсић интегрисане академске студије 2020-09-15
57 Значај магнезијума у исхрани Јована Братић интегрисане академске студије 2020-07-17
58 Одређивање антиоксидативне активности јагодичастог и бобичастог воћа методом инхибиције оксидативне деградације бета-каротена Анастасија Штрбац интегрисане академске студије 2020-07-17
59 Нутритивне препоруке у превенцији остеопорозе Сања Милићевић основне студије 2020-05-28
60 Анализа садржаја глутена у производима на бази овса Ива Глигић интегрисане академске студије 2020-03-06
61 Значај исхране у превенцији карцинома дојке Милица Миленковић интегрисане академске студије 2019-12-09
62 Медитеранска исхрана Сара Тешић интегрисане академске студије 2019-10-09
63 Анкета учесталости коришћења дијететских суплемената у студентској популацији Бојана Ђуричић интегрисане академске студије 2019-08-12
64 Дијететски суплементи за имунитет Милутин Поповић интегрисане академске студије 2019-07-15
65 Контаминација дијететских суплемената фармаколошки активним супстанцама Драгана Петровић интегрисане академске студије 2019-07-09
66 Дијететски суплементи за смањење телесне масе Сања Лазић интегрисане академске студије 2018-11-14
67 Фактори који утичу на биоискористљивост гвожђа Анђела Обрадовић интегрисане академске студије 2018-09-30
68 Анализа садржаја минералних материја у узорцима сувог бобичастог воћа Јелена Миленковић интегрисане академске студије 2018-09-30
69 Анализа садржаја бета-глукана у додацима исхрани Катарина Младеновић интегрисане академске студије 2018-09-30
70 Анализа хемијског састава и антиоксидативна активност различитих сорти кромпира Моника Радовановић интегрисане академске студије 2018-09-28
71 Eруцин - дијетарни извори, биорасположивост и здравствени ефекти Александра Ракочевић интегрисане академске студије 2018-09-25
72 FODMAP дијета Јелена Павлов интегрисане академске студије 2018-09-07
73 Карактеристике састава протеинских додатака исхрани Хелена Џакић интегрисане академске студије 2018-07-20
74 Испитивање антиоксидативног потенцијала додатака исхрани Теодора Пејовић интегрисане академске студије 2018-07-16
75 Значај оптималног уноса воде Кристина Тадић интегрисане академске студије 2018-07-13
76 Вегетаријанска исхрана Наталија Стојановић интегрисане академске студије 2018-04-02
77 Биомаркери дијетарног уноса интегралних житарица Јована Каменовић интегрисане академске студије 2018-04-02
78 Значај оптималног уноса макронутријената у превенцији хипертензије Ана Милић основне студије 2018-03-26
79 Утицај лекова на нутритивни статус Александра Вујовић интегрисане академске студије 2018-03-09
80 Нутритивни и здравствени значај конзумирања производа од парадајза Маша Денкић интегрисане академске студије 2017-12-07
81 Значај исхране у превенцији хипертензије Милица Аризановић интегрисане академске студије 2017-11-23
82 Анализа хемијског састава псеудожитарица Катарина Перишић интегрисане академске студије 2017-09-25
83 Карактеристике састава дијететских суплемената за спортисте на тржишту Србије Мирјана Филиповић интегрисане академске студије 2017-09-25
84 Карактеристике састава и хемијских облика витамина и минерала у дијететским суплементима на тржишту Србије Мирко Лазовић интегрисане академске студије 2017-09-19
85 Интеракције хране и кардиоваскуларних лекова Борис Стојаков интегрисане академске студије 2017-09-14
86 Садржај полифенола и антиоксидативна активност воћних нектара Марија Милановић интегрисане академске студије 2017-09-13
87 Испитивање антиоксидативне активности јагодастог и бобичастог воћа Јована Радојковић интегрисане академске студије 2017-09-13
88 Одређивање антиоксидативне активности сокова од бобичастог воћа Ања Вујчић интегрисане академске студије 2017-09-08
89 Садржај полифенола и антиоксидативна активност псеудожитарица Маја Павловић интегрисане академске студије 2017-09-08
90 Одређивање садржаја бета-глукана у производима на бази квасца Софија Стаменковић интегрисане академске студије 2017-07-27
91 Значај исхране у превенцији болести штитасте жлезде Милица Стојановић интегрисане академске студије 2017-06-02
92 Природни токсични и штетни састојци у намирницама Јована Стојановић интегрисане академске студије 2017-04-12
93 Дијететски суплементи за заштиту зглобова Милена Стошић интегрисане академске студије 2017-03-24
94 Бета-аланин као ергогено средство Дарио Вујаковић интегрисане академске студије 2016-09-30
95 Основни принципи ентералне и парентералне исхране Бојана Маленковић интегрисане академске студије 2016-09-28
96 Здравствени ефекти глукоманана Данило Стаменковић интегрисане академске студије 2016-09-26
97 Анкета учесталости коришћења дијететских суплемената код елитних спортиста Јована Аврамовић интегрисане академске студије 2016-09-23
98 Интеракције дијететских суплемената и лекова Јована Тасић интегрисане академске студије 2016-09-22