Teze :: Farmaceutski fakultet - Univerzitet u Beogradu
Завршни радови
Подаци за ментора: Бојана Видовић
|
Називе теме |
Студент |
Врста студијa |
Датум одбране |
| 1 |
Корисни ефекти суплементације пробиотским микроорганизмима |
Јелена Миладиновић |
Мастер академске студије |
2025-10-21 |
| 2 |
Нови извори активних састојака у додацима исхрани |
Бојана Буњевац |
интегрисане академске студије |
2025-08-22 |
| 3 |
Значај јода у исхрани |
Биљана Недељковић |
основне студије |
2025-06-02 |
| 4 |
Нутритивни аспекти епилепсије |
Александра Марковић |
интегрисане академске студије |
2024-11-15 |
| 5 |
Кверцетин: дијетарни извори, биорасположивост и здравствени ефекти |
Дејана Паровић |
интегрисане академске студије |
2024-10-17 |
| 6 |
Анализа садржаја глутена у намирницама |
Наташа Богојевић |
интегрисане академске студије |
2024-09-27 |
| 7 |
Нутритивни и здравствени значај конзумирања меда |
Катарина Марковић |
интегрисане академске студије |
2024-09-27 |
| 8 |
Дијететски производи са селеном на домаћем тржишту |
Неда Петрић |
интегрисане академске студије |
2024-05-23 |
| 9 |
Карактеристике састава додатака исхрани за одојчад и малу децу на тржишту Србије |
Милица Станковић |
интегрисане академске студије |
2024-04-12 |
| 10 |
Значај правилне исхране у превенцији анемија |
Јована Филиповић |
интегрисане академске студије |
2024-04-04 |
| 11 |
Најчешћи контаминанти у додацима исхрани |
Угљеша Аћимовић |
интегрисане академске студије |
2024-03-29 |
| 12 |
Антиоксидативна активност споредних производа прераде плодова Lycium barbarum L. (Solanaceae) |
Сандра Тодоровић |
интегрисане академске студије |
2023-12-29 |
| 13 |
Нутритивни аспекти хроничних болести бубрега |
Јована Арсић |
интегрисане академске студије |
2023-10-31 |
| 14 |
Хидролизати колагена као активни састојци додатака исхрани |
Милена Франовић |
интегрисане академске студије |
2023-10-27 |
| 15 |
Значај правилне исхране у превенцији кардиометаболичких болести |
Катарина Поповић |
интегрисане академске студије |
2023-09-08 |
| 16 |
Карактеристике састава дијететских производа за надокнаду гвожђа на домаћем тржишту |
Магдалена Мијовић |
интегрисане академске студије |
2023-09-01 |
| 17 |
Исхрана и суплементација у превенцији остеопорозе |
Настасија Миљковић |
интегрисане академске студије |
2023-08-18 |
| 18 |
Анализа садржаја биоактивних једињења и антиоксидативне активности плодова Lycium ruthenicum Мurr. (Solanaceae) |
Софија Стојановић |
интегрисане академске студије |
2023-07-14 |
| 19 |
Дијетарни извори и биорасположивост каротеноида |
Наталија Матејић |
интегрисане академске студије |
2023-04-11 |
| 20 |
Здравствени ефекти каротеноида |
Оливера Матејић |
интегрисане академске студије |
2023-04-11 |
| 21 |
Анализа садржаја кофеина у комерцијалним производима од семена кафе |
Филип Марковић |
интегрисане академске студије |
2023-04-10 |
| 22 |
Антиоксидативна својства комбинација екстраката различитих гљива |
Ана Симеуновић |
интегрисане академске студије |
2023-02-23 |
| 23 |
Карактеристике састава дијететских суплемената за труднице на тржишту Србије |
Милица Дамњановић |
интегрисане академске студије |
2023-01-25 |
| 24 |
Глукозинолати: биорасположивост и здравствени ефекти |
Ана Савић |
интегрисане академске студије |
2023-01-23 |
| 25 |
Значај и препоруке за унос воде за пиће |
Марија Крстић |
интегрисане академске студије |
2022-12-09 |
| 26 |
Дијететски суплементи у регулацији телесне масе: истине и заблуде |
Ивана Милованчевић |
интегрисане академске студије |
2022-11-22 |
| 27 |
Улога и значај протеина биљног порекла у исхрани |
Лазар Николић |
интегрисане академске студије |
2022-09-26 |
| 28 |
Здравствени ефекти конзумирања ферментисаних намирница |
Кристина Ребић |
интегрисане академске студије |
2022-09-26 |
| 29 |
Преосетљивост на храну |
Слађана Стаменковић |
интегрисане академске студије |
2022-09-26 |
| 30 |
Значај правилне исхране и суплементације код поремећаја расположења |
Марија Михајловић |
интегрисане академске студије |
2022-09-15 |
| 31 |
Одређивање садржаја дијетних влакана у јестивим гајеним и самониклим печуркама |
Јелена Михаљчић |
интегрисане академске студије |
2022-04-21 |
| 32 |
Анализа квалитета одабраних јестивих нерафинисаних биљних уља |
Тијана Јовановић |
интегрисане академске студије |
2022-04-08 |
| 33 |
Нутритивни и здравствени значај конзумирања повртарских биљака из фамилије Brassicaceae |
Александра Кршљановић |
интегрисане академске студије |
2022-04-04 |
| 34 |
In vitro испитивање биолошке активности екстраката плода трњине, Prunus spinosa L. (Rosaceae) |
Марија Бренеселовић |
интегрисане академске студије |
2022-02-28 |
| 35 |
Ефикасност дијетарних интервенција у превенцији и лечењу хипертензије: докази и препоруке |
Јована Стефановић |
интегрисане академске студије |
2022-02-11 |
| 36 |
Испитивање садржаја биоактивних једињења и антиоксидативне активности плода трњине |
Ивана Мојић |
интегрисане академске студије |
2022-01-17 |
| 37 |
Мед и други пчелињи производи као функционална храна |
Никола Благојевић |
интегрисане академске студије |
2021-11-30 |
| 38 |
Значај правилне исхране у превенцији типа 2 дијабетеса |
Стефана Ђоковић |
интегрисане академске студије |
2021-11-17 |
| 39 |
Нутритивни аспекти астме |
Невена Вишњић |
интегрисане академске студије |
2021-09-30 |
| 40 |
Ризици употребе дијететских суплемената у популацији спортиста |
Милица Кусић |
интегрисане академске студије |
2021-09-30 |
| 41 |
Антиоксидативна својства екстраката из споредних производа прераде гоџи плода |
Стефан Живковић |
интегрисане академске студије |
2021-09-30 |
| 42 |
Ефикасност и безбедност суплементације глутамином код спортиста |
Илија Благојевић |
интегрисане академске студије |
2021-09-17 |
| 43 |
Дијететски суплементи намењени особама са дијабетесом |
Дијана Базић |
интегрисане академске студије |
2021-07-26 |
| 44 |
Формуле за одојчад |
Николета Стојановска |
интегрисане академске студије |
2021-06-02 |
| 45 |
Преглед метода за одређивање антиоксидативног потенцијала намирница |
Сузана Стојковић |
интегрисане академске студије |
2021-05-27 |
| 46 |
Нутритивни аспекти депресивних поремећаја |
Кристина Ковачевић |
интегрисане академске студије |
2021-03-12 |
| 47 |
Основни принципи хроно исхране |
Валентина Живадиновић |
интегрисане академске студије |
2021-03-02 |
| 48 |
Нутритивне карактеристике и биолошки активни састојци гљива |
Симонида Тошић |
интегрисане академске студије |
2021-02-05 |
| 49 |
Исхрана и суплементација у превенцији и терапији дислипидемија |
Катарина Цикуша |
интегрисане академске студије |
2020-12-30 |
| 50 |
Нутритивне препоруке у превенцији малигних болести |
Катарина Вуковић |
интегрисане академске студије |
2020-12-07 |
| 51 |
Антиоксидативна активност комерцијалних и свеже цеђених воћних сокова |
Александра Поповић |
интегрисане академске студије |
2020-11-24 |
| 52 |
Медицинска нутритивна терапија метаболичког синдрома |
Марија Шевић |
интегрисане академске студије |
2020-11-16 |
| 53 |
Процена уноса кофеина у студентској популацији |
Анђела Бакић |
интегрисане академске студије |
2020-10-19 |
| 54 |
Учесталост конзумирања производа са кофеином у студентској популацији |
Милица Бондеровић |
интегрисане академске студије |
2020-10-19 |
| 55 |
Нутритивни и здравствени значај конзумирања бобичастог воћа |
Милена Перовић |
интегрисане академске студије |
2020-09-30 |
| 56 |
Утицај лекова на статус микронутријената |
Ана Турањанин |
интегрисане академске студије |
2020-09-30 |
| 57 |
Фактори који утичу на статус фолата у организму |
Милица Мијаиловић |
интегрисане академске студије |
2020-09-15 |
| 58 |
Извори биоактивних пептида у исхрани |
Марија Арсић |
интегрисане академске студије |
2020-09-15 |
| 59 |
Значај магнезијума у исхрани |
Јована Братић |
интегрисане академске студије |
2020-07-17 |
| 60 |
Одређивање антиоксидативне активности јагодичастог и бобичастог воћа методом инхибиције оксидативне деградације бета-каротена |
Анастасија Штрбац |
интегрисане академске студије |
2020-07-17 |
| 61 |
Нутритивне препоруке у превенцији остеопорозе |
Сања Милићевић |
основне студије |
2020-05-28 |
| 62 |
Анализа садржаја глутена у производима на бази овса |
Ива Глигић |
интегрисане академске студије |
2020-03-06 |
| 63 |
Значај исхране у превенцији карцинома дојке |
Милица Миленковић |
интегрисане академске студије |
2019-12-09 |
| 64 |
Медитеранска исхрана |
Сара Тешић |
интегрисане академске студије |
2019-10-09 |
| 65 |
Анкета учесталости коришћења дијететских суплемената у студентској популацији |
Бојана Ђуричић |
интегрисане академске студије |
2019-08-12 |
| 66 |
Дијететски суплементи за имунитет |
Милутин Поповић |
интегрисане академске студије |
2019-07-15 |
| 67 |
Контаминација дијететских суплемената фармаколошки активним супстанцама |
Драгана Петровић |
интегрисане академске студије |
2019-07-09 |
| 68 |
Дијететски суплементи за смањење телесне масе |
Сања Лазић |
интегрисане академске студије |
2018-11-14 |
| 69 |
Фактори који утичу на биоискористљивост гвожђа |
Анђела Обрадовић |
интегрисане академске студије |
2018-09-30 |
| 70 |
Анализа садржаја минералних материја у узорцима сувог бобичастог воћа |
Јелена Миленковић |
интегрисане академске студије |
2018-09-30 |
| 71 |
Анализа садржаја бета-глукана у додацима исхрани |
Катарина Младеновић |
интегрисане академске студије |
2018-09-30 |
| 72 |
Анализа хемијског састава и антиоксидативна активност различитих сорти кромпира |
Моника Радовановић |
интегрисане академске студије |
2018-09-28 |
| 73 |
Eруцин - дијетарни извори, биорасположивост и здравствени ефекти |
Александра Ракочевић |
интегрисане академске студије |
2018-09-25 |
| 74 |
FODMAP дијета |
Јелена Павлов |
интегрисане академске студије |
2018-09-07 |
| 75 |
Карактеристике састава протеинских додатака исхрани |
Хелена Џакић |
интегрисане академске студије |
2018-07-20 |
| 76 |
Испитивање антиоксидативног потенцијала додатака исхрани |
Теодора Пејовић |
интегрисане академске студије |
2018-07-16 |
| 77 |
Значај оптималног уноса воде |
Кристина Тадић |
интегрисане академске студије |
2018-07-13 |
| 78 |
Вегетаријанска исхрана |
Наталија Стојановић |
интегрисане академске студије |
2018-04-02 |
| 79 |
Биомаркери дијетарног уноса интегралних житарица |
Јована Каменовић |
интегрисане академске студије |
2018-04-02 |
| 80 |
Значај оптималног уноса макронутријената у превенцији хипертензије |
Ана Милић |
основне студије |
2018-03-26 |
| 81 |
Утицај лекова на нутритивни статус |
Александра Вујовић |
интегрисане академске студије |
2018-03-09 |
| 82 |
Нутритивни и здравствени значај конзумирања производа од парадајза |
Маша Денкић |
интегрисане академске студије |
2017-12-07 |
| 83 |
Значај исхране у превенцији хипертензије |
Милица Аризановић |
интегрисане академске студије |
2017-11-23 |
| 84 |
Анализа хемијског састава псеудожитарица |
Катарина Перишић |
интегрисане академске студије |
2017-09-25 |
| 85 |
Карактеристике састава дијететских суплемената за спортисте на тржишту Србије |
Мирјана Филиповић |
интегрисане академске студије |
2017-09-25 |
| 86 |
Карактеристике састава и хемијских облика витамина и минерала у дијететским суплементима на тржишту Србије |
Мирко Лазовић |
интегрисане академске студије |
2017-09-19 |
| 87 |
Интеракције хране и кардиоваскуларних лекова |
Борис Стојаков |
интегрисане академске студије |
2017-09-14 |
| 88 |
Садржај полифенола и антиоксидативна активност воћних нектара |
Марија Милановић |
интегрисане академске студије |
2017-09-13 |
| 89 |
Испитивање антиоксидативне активности јагодастог и бобичастог воћа |
Јована Радојковић |
интегрисане академске студије |
2017-09-13 |
| 90 |
Одређивање антиоксидативне активности сокова од бобичастог воћа |
Ања Вујчић |
интегрисане академске студије |
2017-09-08 |
| 91 |
Садржај полифенола и антиоксидативна активност псеудожитарица |
Маја Павловић |
интегрисане академске студије |
2017-09-08 |
| 92 |
Одређивање садржаја бета-глукана у производима на бази квасца |
Софија Стаменковић |
интегрисане академске студије |
2017-07-27 |
| 93 |
Значај исхране у превенцији болести штитасте жлезде |
Милица Стојановић |
интегрисане академске студије |
2017-06-02 |
| 94 |
Природни токсични и штетни састојци у намирницама |
Јована Стојановић |
интегрисане академске студије |
2017-04-12 |
| 95 |
Дијететски суплементи за заштиту зглобова |
Милена Стошић |
интегрисане академске студије |
2017-03-24 |
| 96 |
Бета-аланин као ергогено средство |
Дарио Вујаковић |
интегрисане академске студије |
2016-09-30 |
| 97 |
Основни принципи ентералне и парентералне исхране |
Бојана Маленковић |
интегрисане академске студије |
2016-09-28 |
| 98 |
Здравствени ефекти глукоманана |
Данило Стаменковић |
интегрисане академске студије |
2016-09-26 |
| 99 |
Анкета учесталости коришћења дијететских суплемената код елитних спортиста |
Јована Аврамовић |
интегрисане академске студије |
2016-09-23 |
| 100 |
Интеракције дијететских суплемената и лекова |
Јована Тасић |
интегрисане академске студије |
2016-09-22 |