logo
Универзитет у Београду
Фармацеутски факултет

Завршни радови

Подаци за ментора: Слађана Шобајић

Називе теме Студент Врста студијa Датум одбране
1 Енергетска и нутритивна вредност обезмашћеног брашна семена тикве голице и сунцокрета Владимир Бошковић интегрисане академске студије 2023-02-27
2 Утицај калоријске рестрикције на процес аутофагије Милена Лазаревић интегрисане академске студије 2022-11-22
3 Анализа специјализованих спортских суплемената присутних на тржишту Ксенија Миљковић интегрисане академске студије 2022-07-07
4 Значај дијетарног уноса шећера на здравље Александар Додеровић интегрисане академске студије 2021-10-22
5 Нутријенти у промоцији имунског система Ања Келемен интегрисане академске студије 2021-09-30
6 Исхрана и имунитет - релевантност за COVID-19 Ана Милутиновић интегрисане академске студије 2021-04-09
7 Значај адекватног уноса гвожђа и његов дефицит код спортиста Јована Милић интегрисане академске студије 2020-09-30
8 Антиоксидативна активност комерцијалних чајева и производа на бази чаја Андреа Алексић интегрисане академске студије 2020-02-25
9 Одређивање садржаја фенолних једињења и антиоксидативне активности црвено обојеног поврћа Дајана Поповић интегрисане академске студије 2019-09-30
10 Антиоксидативна активност еутектичких екстраката семенки одабраних сорти грожђа Звездана Букоња интегрисане академске студије 2019-09-23
11 Антиоксидативна активност еутектичких екстраката покожице одабраних сорти грожђа Синиша Батнога интегрисане академске студије 2019-09-23
12 Испитивање антиоксидативног и антимикробног потенцијала какао праха и његовог утицаја на понашање мишева након краткотрајне и дуготрајне суплементације Вања Тодоровић докторске академске студије 2018-09-26
13 Оптимизација процеса екстракције полифенолних једињења из семена грожђа Снежана Плавшић интегрисане академске студије 2018-08-23
14 Анализа профила угљених хидрата у свеже припремљеним и комерцијалним соковима и нектарима од цитрусног воћа Светлана Стојиљковић интегрисане академске студије 2018-08-15
15 Дијетарни извори мелатонина и његове најзначајније улоге у организму Александра Сејдовић интегрисане академске студије 2018-05-25
16 Значај адекватног уноса јода и селена из хране за функцију штитне жлезде Лука Ранитовић интегрисане академске студије 2018-05-25
17 Традиција коришћења у исхрани, хемијске и нутритивне карактеристике самониклог и гајеног листа жућенице (Cichorium intybus L. Asteraceae) Дејан Јанчић докторске академске студије 2017-09-30
18 Анализа садржаја укупних полифенола и антиоксидативне активности сокова од поврћа Милица Пралица интегрисане академске студије 2017-09-18
19 Упоредни преглед сетова препорука за унос витамина и минерала Марина Стојановић основне студије 2017-07-31
20 Полифенолне компоненте и антиоксидативни потенцијал вина, чаја и какаа Александра Ђурђевић интегрисане академске студије 2017-06-08
21 Карактеристике састава почетних и прелазних формула за одојчад Софија Влајчић интегрисане академске студије 2017-04-24
22 Извори протеина у исхрани вегетаријанаца и вегана Алекса Ристић интегрисане академске студије 2016-11-29
23 Карактеристике дијетотерапије код дијабетеса Марина Пауновић интегрисане академске студије 2016-09-06
24 Значај транс масних киселина хране Душан Ушјак интегрисане академске студије 2016-02-10
25 Нутритивне препоруке и значај физичке активности у превенцији малигних обољења Марина Милосављевић интегрисане академске студије 2016-01-21
26 Улога и значај протеина у исхрани спортиста Милош Шерер интегрисане академске студије 2015-12-14
27 Анализа садржаја натријум - хлорида у намирницама применом различитих аналитичких метода Јелена Соскић интегрисане академске студије 2015-11-25
28 Испитивање утицаја термичког третмана на садржај укупних полифенола и антиоксидативне активности печурки Ивана Крчмар интегрисане академске студије 2015-10-08
29 Садржај укупних полифенола и антиоксидативна активност неколико врста свежих и сушених јестивих гајених гљива Милица Станковић интегрисане академске студије 2015-09-30
30 Испитивање навика у коришћењу кухињске соли у популацији студената Александра Милутиновић интегрисане академске студије 2015-09-30
31 Анализа састава масних киселина у јестивим гајеним и самониклим печуркама Душко Трифуновић интегрисане академске студије 2015-09-11
32 Испитивање садржаја соли у финим пекарским производима Бојана Васиљевић интегрисане академске студије 2015-09-04
33 Значај правилне исхране у току трудноће и лактације Јелена Новковић интегрисане академске студије 2015-08-26
34 Анализа састава масних киселина у јестивим биљним уљима методом гасне хроматографије Милица Јовић интегрисане академске студије 2015-07-17
35 Садржај укупних полифенола и антиоксидативна активност неколико врста свежих и сушених јестивих самониклих гљива Анастасија Дојчиновић интегрисане академске студије 2015-04-17
36 Анализа хемијског састава и нутритивне вредности црног хлеба са београдског тржишта Милица Стефановић интегрисане академске студије 2015-03-20
37 Значај исхране код остеопорозе Милица Радовац интегрисане академске студије 2014-12-29
38 Анализа састава масних киселина у сировом и термички третираном језграстом воћу Ана Миленковић интегрисане академске студије 2014-12-26
39 Састојци хране који доприносе функцији и здрављу ока Татјана Бановић основне студије 2014-11-07
40 Нутритивне карактеристике сланих снек производа са тржишта Србије Јована Гајовић интегрисане академске студије 2014-10-01
41 Испитивање утицаја укупних дијетних влакана и резистентног скроба на смањење фактора ризика за појаву дијабетес мелитуса типа 2 код гојазних пацијената са поремећеном гликорегулацијом Маргарита Додевска докторске академске студије 2014-09-30
42 Анализа неорганских састојака у флашираним минералним водама Бојана Мојсиловић интегрисане академске студије 2014-07-16
43 Поремећај апсорпције лактозе Маја Ђоковић основне студије 2014-05-26
44 Нутритивни и здравствени значај конзумирања семена биљака уљарица Александра Балук интегрисане академске студије 2014-04-15
45 Нутритивни и здравствени значај конзумирања језграстог воћа Марина Живковић интегрисане академске студије 2014-04-01
46 Анализа садржаја хистамина у сиревима Милена Станковић интегрисане академске студије 2014-03-12
47 Анализа састава масних киселина у снек производима Сања Ђукић интегрисане академске студије 2013-11-22
48 Афлатоксин М 1 као контаминант намирница анималног порекла Сања Вучковић интегрисане академске студије 2013-09-27
49 Анализа садржаја Pb, Cd, Zn, Fe и Cu у узорцима свеже рибе Љубица Дутина интегрисане академске студије 2013-09-27
50 Анализа садржаја хистамина у рибљим производима Јована Травица интегрисане академске студије 2013-09-27
51 Преглед биоактивних састојака хране и њихових дијетарних извора Нинослав Тодоровић интегрисане академске студије 2013-09-04
52 Храна као фактор ризика и заштите код Aлцхајмерове болести Милена Иванов интегрисане академске студије 2013-07-11
53 Анализа састава масних киселина у узорцима конзервисане рибе Бранка Драгољевић интегрисане академске студије 2013-07-10
54 Анализа садржаја хистамина у вину Јелена Поповић интегрисане академске студије 2013-07-02
55 Анализа азотних једињења у води за пиће водовода у Пироту у 2012. години Марија Игић интегрисане академске студије 2013-04-25
56 Анкета коришћења дијетарних извора омега - 3 масних киселина у популацији одраслих особа средњих година Јована Мудрић интегрисане академске студије 2013-02-18
57 Анализа састава масних киселина у слатководним рибама Драгана Вуксановић интегрисане академске студије 2013-01-21
58 Анализа садржаја укупних полифенола у плодовима маслине и неким врстама воћа Јелена Орлић интегрисане академске студије 2012-10-29
59 Састав масних киселина меса различитих врста риба- преглед литературних података Јована Бркић основне студије 2012-08-02
60 Специфичности нутритивних потреба у старијем животном добу Сара Ивезић интегрисане академске студије 2012-08-01
61 Улога појединих нутримената у смањењу ризика од тип 2 дијабетеса Бојана Шошић интегрисане академске студије 2012-06-19
62 Здравствени значај фруктозе као природног средства за заслађивање Мирјана Војка основне студије 2012-04-10
63 Утицај дијетарних омега-3 масних киселина на биомаркере инфламације Наташа Мачић основне студије 2012-02-20
64 Анализа садржаја масних киселина у узорцима свеже морске рибе Јована Трбојевић основне студије 2011-12-26
65 Провера састава масних киселина у дијететским суплементима са уљем риба Данка Милентијевић основне студије 2011-11-29
66 Хемијска анализа воде за пиће из водовода расинског округа Владимир Момировић основне студије 2011-11-08
67 Анализа састава масних киселина у хидрогенизованим биљним мастима Милица Томић основне студије 2011-07-19
68 Анкета дијететских суплемената са хидросолубилним витаминима присутним на тржишту Србије Драгана Димов основне студије 2011-07-18
69 Анализа састава масних киселина у узорцима маслиновог уља из малопродаје Марија Николић основне студије 2011-05-30
70 Анализа садржаја укупних полифенола у поврћу Сања Лабудовић основне студије 2011-05-26
71 Анализа садржаја полифенола у напицима и препаратима кафе Тамара Милошевић основне студије 2011-05-11
72 Одређивање садржаја полифенола у какао и чоколадним производима Милена Анђелковић основне студије 2011-03-04
73 Анализа садржаја полифенола у напицима и препаратима чаја ( Thea sinensis (L.) Kuntze, Theaceae) Маја Пекић основне студије 2010-12-29
74 Садржај полифенола и антиоксидативна активност егзокарпа плодова црног и белог грожђа, шљиве, јабуке и крушке Вања Тодоровић основне студије 2010-12-10
75 Нутритивне карактеристике и здравствени ефекти јестивих гљива Ана Секулић основне студије 2010-10-29
76 Анализа садржаја транс масних киселина у одабраним пекарским производима Ивана Савић основне студије 2010-07-16
77 Анкета обогаћених намирница на тржишту Србије Кристина Алексић основне студије 2010-07-02
78 Анкета дијететских суплемената са микроелементима са тржишта Србије Марија Михаиловић основне студије 2010-06-09
79 Састав флашираних вода на тржишту Србије Тијана Глигоровић основне студије 2010-06-09